Strategie

Het is een vraag die we vaak krijgen. Waarom zou je kiezen voor een spelletje Backgammon in plaats van bijvoorbeeld een spelletje poker? Ze hebben immers beiden een geluksfactor en beiden een skills factor. Het antwoord luid vaak dat je met poker geld kunt winnen via internet pokerrooms. Maar dat kan tegenwoordig met backgammon ook! Er zijn talloze online game rooms die backgammon aanbieden als online speel variant. En je hebt dan ook de keuze met echte credits te spelen. Ook met backgammon heb je dus veel meer invloed op het spel dan bijvoorbeeld fruitautomaten (zie bv de fruitautomaten van fruitautomatenplaza.nl) of krasloten (zie bv een online kraslot). Het spel blijft daardoor altijd een uitdaging. Je skills verbeteren is waar het altijd om draait. Probeer het een keer. Je moet de speelspanning gewoon eens ervaren.

Waarom is Backgammon zo leuk?

De combinatie tussen behendigheid en geluk maken backgammon tot een spannend spel. Elk spel verloopt anders, dus het blijft leuk om te spelen. Mocht je het toch een keertje beu zijn om steeds dezelfde variant van backgammon te spelen, dan kun je eenvoudig kiezen voor een andere variant. Er zijn namelijk talloze verschillende varianten van dit spelletje en er zijn ook mogelijkheden om extra regels te introduceren. Oftewel: je kunt het spel zo spannend maken als je zelf wil! Normaal gesproken is backgammon een spel dat met twee spelers wordt gespeeld, maar er is ook een groepsvariant. Zo kun je er dus ook een gezellige spellen avond met vrienden van maken.

Kies een strategie en wordt de beste

Zoals elk behendigheidsspel is het ook bij backgammon mogelijk om een strategie aan te houden. Zo is het bijvoorbeeld handig om je stenen goed over het bord te verdelen zodat je flexibeler bent qua spelen. Dan heb je minder geluk nodig tijdens het dobbelen en zo voorkom je dat je een keer je stenen niet kunt verplaatsen doordat je een bepaald nummer hebt gedobbeld. Ook is het bijvoorbeeld belangrijk om te beseffen dat slaan niet altijd de beste optie is. Soms is het beter om je tegenstander op het veld te laten staan. Zo zijn er nog veel andere strategieën en tips die je kunt volgen.