Wat is het

Backgammon is een zeer spannend spelletje (een behendigheidsspel) waarbij je goed moet nadenken. Het is een verslavend en leuk spelletje dat je met twee personen kunt spelen. Het spel is ontzettend spannend van de eerste tot aan de laatste seconde! Hoewel er door de dobbelsteken een gokfactor in het spelletje zit, wordt het toch voornamelijk gezien als skill game. Je hebt namelijk een groot gedeelte van het spelverloop zelf in de hand door een goede strategie aan te houden.

Verschillende varianten Backgammon

Backgammon heeft veel verschillende varianten, zoals bijvoorbeeld TricTrac en Chouétte (bron: online-backgammon.nl). Er is dus een hoop plezier uit dit spel te halen, want zodra je één variant moe bent, kun je eenvoudig overstappen op een andere variant. Backgammon is een van de weinige spellen waarvan grote internationale toernooien worden georganiseerd. Ook de wereldkampioenschappen in Monaco zijn erg in trek bij Backgammon spelers. Toch kun je er ook gewoon voor kiezen om het thuis te spelen met bijvoorbeeld je partner.

Een eenvoudig te spelen bordspel met historie

Backgammon is echt een spel met een grote historie. Het is een van de oudste bordspellen die er op aarde te vinden zijn. Helaas neemt de interesse in het spel sterk af. De hedendaagse jeugd is weinig bezig met bordspellen, en een moeilijk uitziend spel als Backgammon wordt dan al snel overgeslagen. Dat is erg jammer, want Backgammon is eigenlijk helemaal niet zo lastig om te spelen. Het is een kwestie van doen, en met de tijd zul je je tactieken verbeteren en zul je een ware backgammon warrior worden!

Artikelen

Wedstrijden en toernooien

Categorie: Wat+is+het / 17-06-2014 07:47

Zowel online als offline worden er diverse backgammon toernooien en wedstrijden georganiseerd. Het is natuurlijk extra spannend wanneer je je favoriete spelletje tegen andere mensen kunt spelen. Je kunt er voor kiezen om een toernooi of wedstrijd te spelen voor de fun, maar het is ook mogelijk om een fijn zakcentje te verdienen terwijl je bac

Lees meer...

Backgammon variant: tric trac

Categorie: Wat+is+het / 17-06-2014 07:15

Backgammon kent enkele verschillende spelletjes varianten zodat je fijn kunt afwisselen. Op deze manier kun je veel spelletjes varianten, zoals te vinden op www.brazaar.nl, onder de knie krijgen en zo zul je ook meer inzicht in het spel krijgen. De bekendste Nederlandse variant wordt aanged

Lees meer...

Backgammon spelregels

Categorie: Wat+is+het / 17-06-2014 07:07

Backgammon is een spel dat  op het eerste gezicht misschien vrij lastig te begrijpen is. De fiches flitsen over het bord en voor je het weet is er iemand gewonnen. Toch is het een erg leuk spel wanneer je het eenmaal begrijpt. Daarom zullen wij de spelregels voor je op een rijtje zetten zodat jij ook van dit leuke spel kunt genieten!

Lees meer...